Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Kurban Bayramı’nda Kesilen Etlerin Muhafaza Edilmesi Önemli!

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı’nda kesilen kurban etlerinin doğru muhafaza edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Yardımcı, etin sıcaklığı ve poşetin havasızlığının birleşmesinin etin yanmasına ve yeşermesine neden olduğunu belirtti.

Etin kesildikten sonra serin ve hava alan bir yerde sini veya tepsiye yayılması gerektiğini vurgulayan Yardımcı, etlerin üst üste gelmemesi ve 2-3 saatte bir ters düz edilmesinin önemine dikkat çekti. Bu uygulamanın, üzerindeki bakterileri atarak etin yumuşak olmasını sağladığını ifade etti.

  • İmkanı olan vatandaşların etlerini kasapların dolaplarında bekletebileceğini belirten Yardımcı, etlerin ters düz edildikten sonra kasalara konularak dolaba yerleştirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, etleri 1 günlüğüne kasap dolabında dinlendirebileceklerini belirtti.

‘POŞETTE DEĞİL, AÇIK KAPTA SAKLAYIN’

Evde et saklayacak vatandaşlara önerilerde bulunan Osman Yardımcı, etin poşetle değil, ağzı açık plastik kaplarda veya buzdolabı kasalarında saklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, etin derin donduruculara konulmadan önce dinlendirilmesi gerektiğini ve ihtiyaca göre parçalanıp tüketilecek miktarda dondurulması gerektiğini söyledi.

  • Etin işlenmesinde uzmanlık gerektiğini vurgulayan Yardımcı, vatandaşların evde kendi etlerini parçalamamaları gerektiğini, kasaplara götürerek daha sağlıklı işlem yapabileceklerini ifade etti.

‘KURBANLIK ALIRKEN DİNİ VECİBELERE DİKKAT EDİN’

Kurbanlık seçiminde vatandaşların dini vecibelere dikkat etmesi gerektiğini belirten Osman Yardımcı, yaşını doldurmamış hayvanların kurban edilmemesi gerektiğini ve kurban kesme işleminin ibadet amaçlı ve gösterişten uzak yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Siparişle alınan kurbanlara tepki gösteren Yardımcı, bazı zincir marketlerde bayram öncesinde yapılan kesimlerde şüpheli durumlar yaşandığını ve vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Related Posts

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun

Haftada bir iğneyle zayıflamak! Modern çağın devrimi

Dünyada 1 milyar obez insan var. Haftada bir iğneyle vücut değiştirme fikri, bir tıbbi çözüme değil, bir ilaç devrimine dönüştü… Ozempic, Wegovy, Mounjaro, Zepbound… Bir zamanlar diyabet içindi, şimdi Hollywood yıldızlarının CEO’ların ve influencer’ların yeni zayıflama sırrı.

Anne olmak zorlaşıyor mu? İşte bilimsel gerçekler

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bora Coşkun, doğurganlıkla ilgili kritik uyarılarda bulundu. 30’lu yaşlardan sonra yumurta rezervinin hızla azaldığını belirten Coşkun, doğal yolla hamile kalma şansının bu yaşlarda düşebileceğini söyledi.

30’lu yaşlardan sonra dikkat, uzmanı uyardı: Kadın doğurganlığı değişiyor!

30’lu yaşlardan sonra dikkat, uzmanı uyardı: Kadın doğurganlığı değişiyor!

Uzun süre oturanlar dikkat: Bu haber sizi üzecek!

ABD’de yapılan bilimsel bir araştırma, uzun süre oturmanın yalnızca fiziksel değil, zihinsel sağlık açısından da ciddi riskler barındırdığını ortaya koydu. Beyin yapısında küçülmeye yol açıyor.