Kışın bağışıklığı güçlendiren meyveler: “Günde bir tanesi doktoru uzak tutar”

Kış ayları geldiğinde sağlığımızı korumak önem kazanıyor. Soğuk hava, grip ve diğer hastalıkların artma riskini beraberinde getiriyor. Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmanın en kolay yollarından biri ise meyve tüketmek.

Portakal

Portakal, C vitamini açısından zengin bir meyve olmasıyla bilinir. Beyaz kan hücrelerinin üretimini artırmaya yardımcı olan C vitamini, enfeksiyonlara karşı önemli bir koruma sağlar. Ayrıca cildi nemlendirir ve sağlıklı tutar. Günde 1-2 orta boy portakal tüketmek bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanıza yardımcı olabilir.

  • Taze portakal dilimleri atıştırarak veya portakal suyu içerek tüketebilirsiniz.

Nar

Nar, antioksidanlar açısından zengin bir meyvedir. Polifenoller içeren nar, vücudu serbest radikallerden korur ve bağışıklık fonksiyonunu destekler. Ayrıca iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Nar çekirdeği tüketmek, sağlığınız için faydalı olabilir.

  • Salatalarınıza nar çekirdeği serpiştirebilir veya smoothie’lere ekleyebilirsiniz.

Kivi

Kivi, C vitamini, K vitamini ve E vitamini gibi besin maddeleri açısından zengindir. Sindirimi düzenler, besinlerin emilimini arttırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Öğle yemeklerinizde veya meyve salatalarınızda kivi tüketebilirsiniz.

Guava

Guava, C vitamini açısından zengin olmasıyla bilinir. Ayrıca lif içeriğiyle bağırsak sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Günde bir orta boy guava tüketmek faydalı olabilir.

  • Tuz veya acı biberle tüketebilir, ya da meyve suyu yapımında kullanabilirsiniz.

Elma

Elma, flavonoidler açısından zengin bir meyvedir ve bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca sağlıklı bir bağırsak için yararlı lifler içerir. Elmaları dilimleyerek ya da salatalara ekleyerek tüketebilirsiniz.

  • Elmaları fıstık ezmesi ile eşleştirerek veya fırında pişirerek tüketebilirsiniz.

Related Posts

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Kekik suyu hangi hastalıklara iyi gelir? İşte cevabı

Limon ve sarımsağı geride bırakan kekik suyu, antimikrobiyal ve antioksidan özellikleriyle vücuttaki iltihabı azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Doğru kullanıldığında sindirimden cilt sağlığına kadar birçok alanda doğal şifa sunuyor.

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun