En iyi kalp şeklinde pasta tarifi, nasıl yapılır? En basit ve kolay kalp şeklinde pasta yapımı

Kalp şeklinde pasta, özel günler için yapılabilecek en güzel ve lezzetli bir tariftir. Sevdiklerinizle yapacağınız kutlamalarda onlara yaparak hem görselliği ile hem de lezzeti ile dikkat çekecektir. Sevgiyi gösteren kalp şekli ile görsel açıdan memnun edici bir tariftir.

Kalp şeklinde pasta aynı zamanda oldukça basit yapılan bir tariftir. Bu tarifi yapmak için şekilli bir fırın kabına ihtiyacınız olmayacağı gibi fazlaca bir süsleme malzemesine de ihtiyaç duymazsınız.

Kalp şeklinde pasta ile davet sofralarınıza şıklık katabilir ve özel günlerde sevdiklerinize sürpriz yapabilirsiniz. Sevdiğiniz birinin doğum gününde ya da yıldönümlerinde ellerinizle hazırlayabileceğiniz en basit ve en lezzetli seçeneklerden bir tanesidir.

İşte adım adım kalp şeklinde pasta tarifi ve pastaya kalp şekline getirmenin en basit yöntemi…             

KALP ŞEKLİNDE PASTA TARİFİ



Kalp Şeklinde Pasta Tarifi İçin Malzemeler;

Keki için:

  • 312 gram un
  • 30 gram kakao
  • 450 gram toz şeker
  • 128 gram esmer şeker
  • 11 gram karbonat
  • 4 gram kabartma tozu
  • 18 gram tuz
  • 375 ml tam yağlı süt
  • 160 gram sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 6 gram vanilya
  • 296 gram sıcak su

Kreması için:

  • 2 paket krem peynir, oda sıcaklığında
  • 113 gram tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 224 gram pudra şekeri
  • Süsleme malzemeleri

Kalp Şeklinde Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?



Adım 1

Kalp şeklinde pasta tarifini yapmak için öncelikle fırını 175-180 derece arasına ayarlayın. Bir adet 23 cm’lik kare, bir adet 23 cm’lik yuvarlak pasta kalıbını güzelce yağlayın. Ya da pişirme kâğıdı ile kaplayın.

Adım 2

Geniş bir karıştırma kabında un, kakao, toz ve esmer şeker, karbonat, kabartma tozu, vanilya ve tuzu birlikte çırpın. Ayrı bir kabın içerisinde süt, yağ ve yumurtayı da güzelce karıştırın. Sulu malzemeleri kuru malzemelerin içerisine ekleyin ve sadece un karışana kadar karıştırın. Ardından sıcak suyu ince bir çizgi şeklinde yavaş yavaş içerisine ekleyin ve karıştırın.

Adım 3

Karışımın tamamı birleştiğinde daha önceden hazırladığınız kapların içerisine eşit şekilde bölün ve fırına verin. Yaklaşık 35-40 dakika boyunca pişirin ve kürdan testi ile piştiğine emin olduktan sonra fırından çıkarın. Ve soğuması için bir süre bekletin.

Adım 4

Kek soğumaya beklerken bir kabın içerisinde krem peynir ve tereyağını pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın. Kıvam alınca içerisine pudra şekeri ekleyip sertleşene kadar çırpın.

Adım 5

Soğuyan kekleri kalıplarından çıkarın ve tezgâh üzerine alın. Kare keki geniş bir servis tabağına yerleştirin. Yuvarlak olan keki tam ortadan ikiye bölün. Kalp şeklini oluşturmak için kare kekin 2 yanına kesmiş olduğunuz yuvarlak kek dilimlerini yerleştirin. Tam anlamıyla yapışması için yapışacak yüzeye krema sürün.

Adım 6

Kalan kremanın tamamını kalp şeklinde pastanın üzerine sürün ve dilediğiniz malzemeyle süsleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir