Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

KBB Uzmanı Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, Septum Deviasyonu Hakkında Bilgi Verdi!

Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, halk arasında sıkça görülen septum deviasyonu yani burun eğriliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Kum, yaptığı açıklamada, “Eğer burnunuzdan rahat nefes alamıyor, horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; bunun nedeni, burun içindeki ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu durum bazen doğuştan, bazen de sonradan geçirilen travmalar sonucu ortaya çıkabilir.” şeklinde konuştu.

Septum deviasyonu, burnu ikiye bölen kıkırdak ve kemik yapının sağa ya da sola eğrilmesi sonucunda meydana gelir. Bu durum bazı bireylerde hafif seyrederken, bazılarında ciddi nefes almada zorluklara neden olabilir. Ayrıca, bu yapısal sorun sadece nefes darlığına yol açmakla kalmayıp, baş ağrısı, geniz akıntısı, boğaz kuruluğu, sık sinüzit atakları ve uyku bozuklukları gibi pek çok sağlık sorununa da neden olabilir.

‘Tanısı Kolay, Çözümü Mümkün’

Eğer septum deviasyonu yeni başladıysa, ilaç tedavileriyle rahatlama sağlanabilir ancak ileri düzeyde ise genellikle cerrahi müdahale gerekebilir. Kulak Burun Boğaz uzmanı tarafından yapılacak basit bir muayene ile teşhis edilebilen bu durum, septoplasti adı verilen bir ameliyatla düzeltilebilir ve kişi burundan daha rahat nefes almaya başlayabilir. Bu ameliyat genellikle kolay ve hastaların günlük yaşamlarına hızlı bir şekilde dönmesini sağlar. Tam ve sağlıklı bir nefes, yaşam kalitesini doğrudan etkiler. Bu nedenle burun tıkanıklığını önemsemeli ve sorunun çözümü için bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurulmalıdır.

Related Posts

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Kekik suyu hangi hastalıklara iyi gelir? İşte cevabı

Limon ve sarımsağı geride bırakan kekik suyu, antimikrobiyal ve antioksidan özellikleriyle vücuttaki iltihabı azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Doğru kullanıldığında sindirimden cilt sağlığına kadar birçok alanda doğal şifa sunuyor.

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun

Haftada bir iğneyle zayıflamak! Modern çağın devrimi

Dünyada 1 milyar obez insan var. Haftada bir iğneyle vücut değiştirme fikri, bir tıbbi çözüme değil, bir ilaç devrimine dönüştü… Ozempic, Wegovy, Mounjaro, Zepbound… Bir zamanlar diyabet içindi, şimdi Hollywood yıldızlarının CEO’ların ve influencer’ların yeni zayıflama sırrı.