Baklagilleriniz asla böceklenmeyecek! İş bitiren üçlü: Defne, tuz ve sarımsak

Demir ve magnezyum açısından zengin olan yeşil mercimek, kansızlık gibi sağlık sorunlarına iyi gelen harika bir besindir. Ancak yanlış saklama koşulları nedeniyle nemlenebilir ve böceklenebilir. Peki, mercimeklerinizin bozulmadan uzun süre dayanmasını sağlamak için ne yapmalıyız?

Yeşil mercimek ve diğer bakliyatlar nemli ortamlarda bozulmaya ve böceklenmeye daha yatkındır. Mercimeklerinizi mutfak dolaplarının alt kısımlarında, lavabo altlarında veya sıcaklık değişimine açık yerlerde saklamaktan kaçınmalısınız.

Yeşil mercimeği saklarken en büyük hatalardan biri açıkta bırakmanız olabilir. Açıkta bırakılan bakliyatlar zamanla havadaki nemi çeker ve böceklenmeye davetiye çıkarır. Bunun yerine, hava geçirmeyen kapaklı saklama kapları veya cam kavanozlar kullanarak mercimeğin tazeliğini koruyabilirsiniz.

Güneş ışığı, bakliyatların içindeki yağların bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle, mercimekleri direkt güneş ışığı almayan bir dolapta saklamanız daha faydalı olabilir. Ayrıca cam kavanoz kullanımı bu tür bakliyatlar için tavsiye edilir. Plastik kaplar zamanla hava sızdırabilirken, cam kavanozlar daha sağlıklı ve dayanıklıdır.

Doğal böcek kovucular arasında en çok bilinen yöntemlerden biri de defne yaprağı ve sarımsak eklemenizdir. Bu sayede böceklerin mercimeklerden uzak durmasını sağlayabilirsiniz. Böceklenmeyi önlemenin en pratik yollarından biri de bakliyatların içine bir miktar tuz serpmenizdir.

Tuz, bakliyatlar arasında bir koruyucu bariyer oluşturur ve böceklerin üremesini engeller. Ancak tuz oranını fazla kaçırmamaya dikkat edin ki mercimeklerin tadında bir değişiklik olmasın. Bununla birlikte dikkat edebileceğiniz farklı tüyolar da mevcut. Örneğin yeni aldığınız yeşil mercimekleri önce bir gün boyunca derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Bu işlem, içinde olabilecek böcek yumurtalarının ölmesini sağlar.

Eğer elinizde uzun süredir duran mercimek varsa, önce eski mercimekleri tüketmeye özen gösterin ve yeni aldıklarınızı ayrı bir kavanozda saklayın. Doğru saklama yöntemleriyle israfı önleyebilir ve sağlıklı yemekler yapabilirsiniz.

Related Posts

Kayyumdan ‘gezi’ ihalesi… Batman’dan Edirne’ye, 2 milyonluk yolculuk!

Kayyum Ekrem Canalp yönetimindeki Batman Belediyesi, “Batman’dan Edirne’ye, Edirne’den Batman’a” sloganıyla düzenlenen gezi organizasyonu için 2 milyon 250 bin TL’lik ihale yaptı. Sadece iki firmanın katıldığı pazarlık usulü ihalenin süresi 10 gün olarak belirlendi.

Popüler restoranın suşisinden parazit çıktı! 7 farklı hastalık riskiyle karşı karşıya bırakıyor!

İtalya’da bir restoranda çekilen görüntüler büyük infiale yol açtı. Suşi tabağında hareket eden kurtçuklar tespit edildi. Uzmanlara göre, bu ürünü tüketenler tam 7 farklı hastalık riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Profesör açıkladı: İşte kenelerin en çok tercih ettiği kan grubu

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Almanya İsrail’e silah ihracatını onayladı

İsrail’in İran’a düzenlediği saldırılarla başlayan çatışma karşılıklı füze atışları ile sürerken Almanya, İsrail’in saldırılarına ilişkin ‘işin pis kısmını hallediyor’ diyerek tarafını belli ederek dikkat çekmişti. Son yıllarda İsrail’e silah …

Yeni ismi bugün açıklandı: Eskişehir’den Atatürk’ün adı sessiz sedasız kaldırıldı

Yıkılan Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun yerine yapılan Yeni Eskişehir Stadyumu’nun adı belli oldu. Eskişehirlilerin yoğun isteğine rağmen yeni stadyumdan Atatürk’ün adı kaldırılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Prof. Dr. Fethi Heper’in ismi verildi.

ABD, Türkiye’den aldığı kremayı geri çağırdı, salgına yol açmış!

Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) göre, bazı kişilerde salmonella enfeksiyonu görüldüğünün bildirilmesinin ardından Türkiye’den ithal fıstık kreması market raflarından toplatılıyor. TÜRK MARKASI SALMONELLA SALGININA YOL AÇTI USA Today’in haberine göre …