Bakan Yumaklı: Denetimlerde limit üstü kalıntı tespit edilen gıda ürünleri imha ediliyor

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım ve Gıda Zirvesi’nde Tarım Politikalarını Anlattı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bloomberg HT Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Zirvesi’ne katıldı. Bakan Yumaklı, zirvede Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen’in moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda açıklamalarda bulundu. Zirvede, bu yıl açıklanan 4’üncü Tarım ve Orman Şurası’nın 86 maddelik sonuç bildirgesinin masaya yatırıldı ve su verimliliği önemli konular arasında yer aldı.

‘Sağlıklı Gıdaya Erişim Hepimizin Sorumluluğu’

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, katıldığı programda, “Biz, bu ülkenin insanlarının sağlıklı gıdaya erişiminden sorumluyuz. Geri dönen ihraç edilen ürünlerin büyük çoğunluğu pestisit kaynaklı değil. Ürünlerimiz, titizlikle kontrol edilerek tüketime sunuluyor. Türkiye’deki pestisit kontrolleri, tarladan sofraya kadar titizlikle yapılıyor” şeklinde konuştu.

‘Türkiye’de Pestisit Denetimleri ve Gelişmeler’

Bakan Yumaklı, Türkiye’deki pestisit denetimlerinin detayları hakkında bilgi verdi. Üretim alanlarından başlayarak tesisler ve pazar yerlerinde denetimler sürdürülerek, uygunsuz bulunan ürünler imha ediliyor. Yumaklı, “Ürünlerimiz, gıda güvenliği açısından sürekli denetlenmekte ve sorunlu bölgeler analiz edilmektedir” dedi.

‘Takip Sistemi ve Barkod Uygulaması’

Bakan Yumaklı, “Gıda güvenliği için takip mekanizmalarını geliştiriyoruz. Ürünlerin tüm üretim sürecini barkod sistemiyle takip ediyoruz. Amacımız, tüketicilerin güvenle gıda tüketmesini sağlamak” şeklinde konuştu. Yumaklı, gelecek dönemde taklit-tağşiş konusunda atılacak adımlar ve güvenilir gıda politikaları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmelerinde son durum ne?

Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmelerinde son durum ne?

Türkiye, Orta Koridor için Dünya Bankasından 660 bin dolar finansman temin etti

Doğu Türkiye Orta Koridor Demiryolu Geliştirme Projesi’nin maliyeti için Dünya Bankasından 660 bin dolarlık finansman sağlandı.

İş Enerji, Ateş Çelik ortaklığıyla Türkiye’nin rüzgârını yerli teknolojiyle güçlendiriyor

İş Bankası Grubu, sürdürülebilir enerji alanında önemli bir adım atarak, rüzgâr türbini ekipmanı üreticisi Ateş Çelik’e yüzde 15 oranında ortak oldu. 45 milyon Euro’luk yatırımla hem yerli üretimin artırılması hem de ihracat kapasitesinin büyütülmesi hedefleniyor.

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Buna göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı 20 Haziran ile biten haftada 12 milyar 600 milyon 517 bin lira artarak 23 trilyon 768 milyar 121 milyon 592 …

Milyonlarca yurttaş bekliyor: AKP’den kritik ‘emekli aylıkları’ açıklaması!

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, “4 milyona yakın emeklimizin en düşük maaşı aldığının farkındayız, bununla ilgili de çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

Asgari ücrete temmuzda ara zam tartışmaları sürüyor! Emekçinin geliri beş ayda eridi

Temmuz ayına günler kala asgari ücret tartışmaları hız kazandı. Son beş ayda gerçekleşen enflasyon, asgari ücret ve emekli maaşlarının erimesine sebep oldu. Ara zam talebi yükselirken, gündeme ilişkin siyasette ve toplumsal muhalefette öne çıkan açıklamaları derledik. Konuya dair Cumhuriyet’e konuşan İktisatçı Prof. Durmuş, alım gücündeki düşüşe vurgu yaptı.