Sektör temsilcileri yetkisiz nakliyecilere karşı tüketicileri uyarıyor

Evden Eve Nakliyat Sektöründe Baharın Etkisi

Evden Eve Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baharın gelmesiyle birlikte taşınma sektöründe hareketlilik yaşandığını belirtti.

Bağlar, özellikle İstanbul’da yoğun bir taşınma trafiği olduğunu vurgulayarak, “Son depremin ardından insanlar güvenli bölgelere taşınma taleplerinde artış yaşıyor” dedi.

Ege ve İç Anadolu bölgelerine İstanbul’dan göçler olduğunu belirten Bağlar, “Bağcılar, Zeytinburnu gibi bölgelerde yoğun taşınma faaliyetleri var. İnsanlar sağlam ve yeni binalara taşınmaya özen gösteriyorlar. Derneğimize de bu konuda yoğun talepler geliyor ve biz de web sitemizden üyelerimizi yönlendiriyoruz” diye konuştu.

“Depolama İlgi Odağı Haline Geldi”

Bağlar, İstanbul içinde 2+1 ev taşınma maliyetinin 25 bin ile 35 bin lira arasında olduğunu belirtirken, 3+1 evlerin taşınma maliyetinin ise yaklaşık 35 bin ile 45 bin lira arasında değiştiğine işaret etti.

“Fiyatlar, şehir içi ve şehir dışı taşınmalara, kat durumlarına ve ek hizmetlere göre farklılık gösterebiliyor. Son zamanlarda depolamaya olan ilgi de arttı. Müşteriler eşyalarını odalara koydukları depoları tercih ediyorlar. Şu anda depolara olan talep oldukça yüksek. Büyük ev eşyalarına sahip olanlar küçük dairelere taşındıklarında geriye kalan eşyalarını depolarda tutuyorlar.”

Tüketicilere korsan firmalardan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunan Bağlar, taşımacılık yapan firmaların mutlaka yetki belgesine sahip olmaları gerektiğinin altını çizdi.

“Taşıma Sözleşmesi Önemli”

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü ise yaz sezonu ve kentsel dönüşüm gibi etkenlerle ev taşınmalarında artış gözlendiğini söyledi.

Güllü, tüketicilerin en büyük şikayetlerinin eşyalara zarar verilmesi, kaybolması veya taşıma sırasında fiyatların yükseltilmesi olduğunu belirtti.

Tüketicilerin mağdur olmamaları için taşıma sözleşmesine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Güllü, “Taşıma sözleşmesiyle tarafların hak ve yükümlülükleri belirlenir. Bu sayede taşıma ücreti, taşınma zamanı, eşyalardaki hasarlar gibi konular netleşir ve mağduriyetler önlenmiş olur” dedi.

“Taşıma Sigortası Yaptırılmalı”

Güllü, taşınma sırasında eşyalara gelebilecek zararlar için taşıma sigortasının yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Taşıma sigortasının yapıldığından emin olunmalıdır. Eğer nakliye şirketi sigorta yapmıyorsa tüketici kendi sigortasını yaptırmalıdır. Taşıma poliçesi incelenmeli ve kapsamı kontrol edilmelidir. Taşınacak kıymetli eşyaların listesi çıkarılmalı ve taşıyıcıya imzalatılmalıdır. Ayrıca taşıma işlemi için mutlaka yetkili firmalar tercih edilmelidir” şeklinde konuştu.

Taşınma işlemi sırasında yaşanan mağduriyetlerde, tüketicilerin uyuşmazlıklarını belgeleyerek 149 bin liraya kadar olan durumlarda tüketici hakem heyetlerine başvurabileceğini belirten Güllü, 149 bin lira üzeri zararlarda ise arabulucuya başvurulabileceğini ve uzlaşma sağlanamadığı takdirde mahkemeye gidilebileceğini ifade etti.

Related Posts

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Avrupa borsaları ticaret anlaşmasının ardından rahat bir nefes aldı

Anlaşma, Trump’ın İngiliz ihracatına uyguladığı yüzde 10’luk gümrük vergilerini yürürlükte bırakıyor, her iki ülke için de tarım ürünlerine erişimi sınırlı ölçüde genişletiyor ve ABD’nin İngiliz otomobil ihracatına uyguladığı yasaklayıcı gümrük …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.