Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri’ne başvurular yoğun ilgi üzerine 10 Mayıs’a uzatıldı

Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri için başvurular devam ediyor

Eğitim sektöründe fark yaratan çözümler geliştiren ve eğitime değer katan kişi ve kurumları ödüllendirmeyi amaçlayan Cumhuriyet Eğitime Katkı Ödülleri için başvuru süreci, 10 Mayıs tarihine kadar devam ediyor.

Özel sektör firmalarının başvurabildiği yarışmaya katılmak isteyen şirketlerin, bir sivil toplum kuruluşu (STK) ile birlikte yürüttükleri ve etkisini kanıtlayabildikleri projelerle başvuru yapmaları gerekmektedir. Henüz başlatılmamış ya da fikir aşamasındaki projeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuru şartları ve süreci

Başvurular, uzman jüri üyeleri tarafından belirlenen beş ana kriter doğrultusunda değerlendirilecektir: STK iş birliği, sosyal etki, erişim kapsamı, süreklilik ve sürdürülebilirlik ile inovasyon. STK iş birliği kriteri, projenin bir sivil toplum kuruluşu ile ortak yürütülmesini ve iş birliğinin etkinliğini değerlendirecektir. Sosyal etki kriteri ise eğitime sağlanan katkının ölçülebilir ve kanıtlanabilir olmasına odaklanacaktır. Erişim kapsamı değerlendirmesi, desteklenen öğrenci ve genç sayısı üzerinden yapılırken, süreklilik ve sürdürülebilirlik kriteri projenin uzun vadeli etkisini değerlendirecektir. İnovasyon kriteri ise eğitimde yaratıcı çözümler ve yenilikçi uygulamaları ele alacaktır.

Başvuruda bulunacak firmaların, Cumhuriyet Vakfı Eğitim Bursu’na bir yıllık burs bedeli olan 13 bin 500 TL bağış yapmaları gerekmektedir. Başvurular, organizasyonun web sitesindeki form aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Kazanan projeler, 26 Mayıs tarihinde Geleceğin Eğitimi 2025 Zirvesi’nde düzenlenecek törenle duyurulacaktır.

Detaylı bilgi ve başvuru için: geleceginegitimi.net

Related Posts

Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinin incelenmesine yönelik araştırma yapıldı. Buna göre öğrencilerin, kariyer planlamasında maddi kazanç yerine kişisel gelişimlerine öncelik verdikleri belirlendi.

LGS sınavı ne zaman? 2025 MEB LGS sınav tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her yıl düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, milyonlarca öğrencinin geleceğini belirleyen önemli bir adım. 2025 yılı için LGS’ye hazırlanan öğrenciler ve veliler, “LGS ne zaman yapılacak?” sorusunun cevabını merak ediyor. Peki, 2025 LGS sınavı ne zaman yapılacak?

İstanbul’da ilk ders… ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen depremlerin ardından kent genelinde tüm resmi ve özel okullarda eğitim öğretime iki gün ara verilmişti. Hafta sonuyla birleşen aranın ardından dün sabah yeniden açılan okullarda ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’ oldu. Bu kapsamda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan video, kentteki bütün sınıflarda ilk ders saatinde öğrencilere izletildi.

10 bin AKUB üyesi görev başında

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 81 ilde 10 bin AKUB (Arama Kurtarma Birimi) üyesinin her an göreve hazır olduğunu söyledi.

Edebiyat Fakültesinde “Timur ve Dönemi” tartışılacak

 Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve Taşkent Devlet Şarkşinaslık Üniversitesi iş birliğinde “Timur ve Dönemi  Sempozyumu” düzenlenecek.

Kaymakam, 23 Nisan Bayramı’nda Koltuğunu Öğrencilere Devretti

Sinop’un Gerze ilçesinde Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu temsili olarak ilkokul öğrencilerine devretti. Kaymakam Arabacı, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Nehir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir